10 Ekim 2009 Cumartesi

Sınırlı Sınırsızlıkla Sınırlarımızı Çiziyoruz

Sonsuzluk gibi garip, olayların tesadüf eseri mi yoksa önceden hazırlanmış bir plan gibi mi işlediğini bilemediğimiz bir kavramın içinde yaşayan sonsuzluğa ulaşamamış insanlardan biriyim sadece. Gerçekten bir plan mı hayatımız? Başına buyruk, özgür takılan, kaderimi ben çizerim diyenlerde mi içinde bu çıkılmaz planın?


Ve yapmak istediğimizi değil de istemediğimizi yapsak? O zamanda belli mi olur sonuç? Veya son anda bir karar değişikliği yapsak nasıl olur? Ama o da planın bir parçası olur aslında. Çünkü planda senin son anda karar değiştirmen var, ve planlanan yola gitmen. Tekrar fikir değiştirsek? Ne yazık ki o da var planda! Ne kadar çalışsakta çıkamıyor muyuz dışına bu bilinmiş sıradanlığın? Labirent gibi yani.

Peki tesadüfse herşey? Ve aslında sonsuzlukta tesadüfi bir sallama! Zaten sonsuzluk ne ki? Biliyorum sonsuzlukta sınırlı, öyle ama. Kim sonsuza kadar yasamıs ki biliyor sonsuzu? Her sonsuz bir yasamla biter, bir daha baslamamak ve devam etmemek üzere. Ve yeni sonsuzlar başlar ruhlarımızın, düşüncelerimizin, kelimelerimizin ulaşamadığı sonsuza ulaşmak için.

Ve bunun için uğraşılacaktır, sonsuza kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder